Com escriure narrativa criminal

El divendres 12 de gener van tenir lloc a IES Joan Amigó i Callau de l’Espluga de Francolí i a l’IES Martí l’Humà de Montblanc sengles sessions de treball sobre com escriure narrativa negra i policíaca, adreçades a alumnes d’ESO i Batxillerat i impartides per tres escriptors del gènere que alhora són mossos d’esquadra (Rafa Melero, Xavier Álvarez Llaberia i Ivan Llambí). Les sessions formaven part del programa de Jornades Prèvies de la quarta edició del festival El Vi Fa Sang.

A Montblanc, on l’assistència a les xerrades era voluntària, hi van participar uns 120 alumnes, demostració del gran interès que havia despertat el tema. Va ser tant interessant que els alumnes és van voler quedar més enllà del temps previst per preguntar coses. En volien més…

A l’Espluga també va anar bé. Allí l’assistència era obligatòria però, tot i així, a les classes hi havia motivació i interès. Se’ls va proposar d’escriure, qui volgués, un curt relat negre. I ho van fer un noranta per cent dels estudiants presents.

Aquestes sessions formatives es van concebre com una preparació per als alumnes interessats a participar en la segona edició del Concurs Juvenil de Relats que organitza el festival.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: