El festival El Vi fa Sang de l’Espluga presenta el cartell i les principals apostes

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de l’Espluga ha presentat aquest dimarts 13 de març el cartell de la quarta edició del Festival de Novel·la Criminal en Català de l’Espluga, El Vi fa Sang. La proposta, única al Camp de Tarragona i atípica pel seu format, congregarà al municipi de la Conca de Barberà 35 escriptors i escriptores del 6 al 8 d’abril.

El cartell d’El Vi fa Sang 2018 ha estat elaborat pel dissenyador local, Àlex Foix. La imatge del festival ja introdueix la intriga pròpia de la novel·la negra plasmant una possible escena d’un crim que observem a través del forat del pany d’una porta. El disseny també introdueix dos elements bàsics del festival , una copa de vi i un llibre.

Un any més, l’esdeveniment proposarà un maridatge de la novel·la criminal amb els vins de la DO Conca de Barberà. En aquest cas, s’introdueix una temàtica global “Realitat i ficció a la novel•la criminal” que serà l’eix central de les taules rodones i combats de boxa literaris. Setmanes abans de la diada de Sant Jordi, el festival també serà un punt de trobada entre els escriptors i els lectors, així com l’aparador per a presentar-hi les novetats literàries. En total, la programació de la quarta edició engloba una trentena d’activitats.

El Museu de la Vida Rural, principal escenari

Una de les novetats que introdueix l’edició d’aquest 2018 és que bona part dels actes se celebraran al Museu de la Vida Rural de l’Espluga. L’espai cultural de la Fundació Carulla oferirà múltiples escenaris tematitzats per al festival i, així, es podrà reduir la mobilitat entre ubicacions, fet que en anteriors edicions podia donar peu a la pèrdua del públic durant els desplaçaments. El canvi a més a més, també permet estalviar temps i poder esponjar la programació d’actes.

Tot i això, el festival també inclou activitats gastronòmiques i altres propostes que es desenvolupen en cellers i restaurants del municipi, així com pels carrers de la vila.

El Vi fa Sang homenatjarà la figura de Manuel de Pedrolo

El festival de novel·la criminal de l’Espluga també serà una de les cites de l’Any Pedrolo que se celebra aquest 2018 coincidint amb el centenari del naixement del reconegut escriptor. D’una banda, es comptarà amb la participació de la presidenta de la Fundació Pedrolo, Adelais de Pedrolo, i la comissària de l’any Pedrolo, Anna Maria Villalonga, que presentaran la programació de l’any commemoratiu.

Una de les apostes de la programació d’aquest 2018, i també com a homenatge a Manuel de Pedrolo, és la lectura dramatitzada de “Mossegar- se la cua” sobre la novel•la del mateix títol escrita pel segarrenc.

En aquest cas, es podrà presenciar l’adaptació teatral de Margarida Aritzeta, Salvador Balcells i Josep M. Vallès junt amb les fotografies de Xulio Ricardo Trigo. L’obra es reproduirà en forma de lectura dramatitzada amb la veu d’actors de la Conca de Barberà i col·laboradors del festival.

Finalment, l’escriptor Sebastià Bennasar presentarà el seu llibre Manuel de Pedrolo, manual de supervivència (Meteora) i la nova col·lecció que dirigeix: Marraco Negre, de Pagès Editors, amb el seu primer llibre Es vessa una sang fàcil de Manuel de Pedrolo.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: